torsdag 17 oktober 2013

Hur söker man sitt första jobb?

Fick ett mail idag från en tjej som undrade lite...

Hej! Tänkte fråga om vilket bästa sättet är att fixa jobb i Barca? Vill flytta ner i februari och har nog tänkt mig nåt restaurang/barjobb. Går man bara runt och delar ut sitt cv till olika ställen eller hur gjorde du? :) Är det lätt/svårt och behöver man vara grym på spanska? Kan en del men inte flytande, tänkte ta lite kurser när jag inte jobbar :) 
Ha det fint!


Du kan gå runt på stan, det brukar vara effektivt, fråga efter chefen och prata direkt med honom/henne. Sedan finns det en del sidor på nätet där man kan hitta annonser. Loquo.es är bra och yobalia.com har jobbannonser för korttidsanställningar, typ event och fester. Andra bra sidor är infojobs.net och milanuncios.com.

Det finns många callcenters i Barcelona där man kan jobba även om man inte kan spanska. Vissa är på svenska, andra på engelska. 

Kan man lite spanska tycker jag att man ska försöka hitta ett jobb på en bar eller restaurang, då lär man sig ännu mer spanska och kan sedan få fler jobbmöjligheter. Vissa barer kräver nog inte ens att man kan spanska(i turisttäta områden).

När jag kom hit jobbade jag på ett callcenter(fick jobbet genom att ringa ett nummer jag fått av en vän som jobbade där) samtidigt som jag pluggade spanska. Efter 3 månader sökte jag ett jobb på en restaurang/club och då räckte det att kunna lite bas spanska. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar