måndag 17 februari 2014

När på året ska man åka till Barcelona?

Först ska man ha klart för sig vad man vill göra på semestern. Vill man sola och bada är förståss sommarhalvåret det bästa, ordagrant. Bada kan man från juni till oktober vissa år. I maj är luften och solen väldigt varm men vattnet har inte hunnit värmts upp. Juli är nog månaden med mest turister. Åk till stränder utanför staden och inte den närmaste. Det gör stor skillnad!!! Ska man bo på hotell och hänga vid poolen kan man åka redan i April.

Vill man titta på museum och utforska den historiska delen av staden passar det bättre att åka under vinterhalvåret. Då är det inte så mycket folk på museum och på gatorna. Ibland kan det bli så folktätt på sommaren att man kanske inte ens hinner med allt man vill på grund av köer. I November, slutet av Februari och Mars är temperaturen behaglig, oftast mellan 10-20 grader.

Festivaltider är på våren/sommaren. I slutet av maj och början av Juni kryllar det av musikfans och festglada ungdomar i stan. Kanske inte det roligaste om ni är småbarnsfamilj?

I Augusti och ibland september går många Barcelonabor på semester och mycket stänger. Bussar och tunnelbana och andra transportmedel byter tidtabell och går väldigt sällan. Ska man bada märker man inte av detta men ska man ner och göra affärer så kan det påverka lite.

Självklart är julen, nyår och påsk stora helger i Barcelona. Det kommer vääääldigt mycket turister kombinerat med att spaniorerna är lediga och mycket är stängt. Inte så rekomenderat att åka hit just då. Om man kan så ska man helst åka en annan helg.

Jag brukar säga det, att det alltid finns en anledning till fest i Barcelona. Inte för att jag vill festa utan för att det alltid är högtider, fester och röda dagar. Är det inte nationaldag så är det självständighetsdag eller bara områdesfest! Alla olika fester påverkar också framkomligheten och öppettider. Kolla en KATALANSK kalender innan du åker ner. Kolla inte en spansk - det kommer inte vara exakt likadant. Är det röd dag är det mesta stängt!

Hoppas att det hjälpte! Hasta luegooooo!

Lluvia - Regn  
T.Media - medeltemperatur
T.Maxima - högsta temperatur
T.Minima - lägsta temperatur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar