måndag 21 april 2014

Barcelonas bästa Second handRiera Baixa

Vintage-butiker finns det gott om, speciellt i Raval på gatan Riera Baixa och runt omkring. Dit kommer man om man går gatan "Carrer del Hospital" från La Rambla. Väldigt nära. På lördagar ställer butikerna ut kläderna på gatan och hela gatan får en annan atmosfär. Folk umgås och shoppar samtidigt. 
Det finns en del andra butiker i både Gracia och Gothico men dom ligger mer utspritt och inte lika nära varandra som på Riera Baixa.

Marknader är mer min typ av second-hand. Här är mina bästa tips:


Flea market

Detta är en marknad som äger rum en gång i månaden om inte oftare. Det är privatpersoner som får sälja och det mesta som säljs är kläder, väldigt billigt. Allt kan man inte kalla för "vintage" men det är en bra loppmarknad/second hand marknad. Den ligger centralt vid Metro Drassanes. Mer info om datum:
http://www.fleamarketbcn.com/


Lost and Found

Lost&Found är lite trendigare är Flea market, priserna är en aning högre känns det som. Dock har L&F en mycket bättre lokal - en jättefin tågstation "Estacio Franca" vid Cuitadella parken och Born. Marknaden är väldigt stor och man hittar mestadels kläder men senast köpte jag ett par skidor, så man kan hitta allt möjligt. För datum se deras hemsida:
http://lostfoundmarket.com/


On the Garage

En av mina favoriter är On the Garage som är billigare och säljer alla möjliga typer av second hand men också en del prylar. Lokalen är en gammal fabriksbyggnad men hur fin som helst. Marknaden äger rum i Bogatell men också nära Segrada Familia. Se datum och plats på deras hemsida: 
http://www.twomarket.es/


Encants

Encants är en loppmarknad där man hittar allt från tavlor till leksaker och kläder. Det finns även lite butiker som säljer handgjorda saker. Mycket är skräp men man kan verkligen fynda allt från kläder till möbler! Glöm inte att pruta! Jag brukar tänka att jag aldrig ska betala mer än halva utgångspriset men oftast kan man pruta ännu mer! Öppet varannan dag. Metro: Glories. 
http://www.encantsbcn.com/en-us/home.aspx#&panel1-3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar