onsdag 23 april 2014

Festivalguide Barcelona

Nu börjar det närma sig, festivalerna i Barcelona drar igång. Egentligen är sommaren en enda stor festival. Men det finns så klart några bättre datum och lite saker man kan tänka på, till exempel som att inte bara köpa biljetter till huvudeventen, de finns minst lika bra konserter gratis samma dagar!

Jag gillar elektronisk musik men när man är på en festival så brukar jag gilla det mesta i musikväg.

Här är några festivaler som JAG tycker är värda att besöka.

Primavera Sound

Hela festivalsäsongen drar igång med Primavera Sound festival. Musikstilen skulle jag kalla alternativ, elektronisk men också en del rock och pop. Parc del Forum ligger några tunnelbanestationer utanför stan och ligger precis vid havet, ett plus i kanten.
När: 28-31:a Maj
Var: Parc del Forum, Barcelona
Hemsida: http://www.primaverasound.com/
TIPS: Den 28e maj är många konserter gratis, bland annat en av mina favoriter Stromae. Läs mer om gratiskonserterna HÄR!


Sonar

Nästa stora musikfestival heter Sonar. Den turnerar också till andra stora städer runt om i världen men den största och bästa är i Barcelona. Jag har varit där flera gånger och älskar festivalen men inte bara den oficiella festival utan alla "off-sonar" konserter som äger rum i stan under dessa dagar. Musikstilen är alternativ och mycket minimal house på hög nivå.
När: 28-31:a Maj
Var: Fira Montjuïc(dag)och Fira Gran Via de L’Hospitalet(natt), Barcelona
Hemsida: http://www.sonar.es
TIPS: Kolla upp vilka "off-sonar" event som finns. Många artister som kommer till Sonar har gratis konserter på andra ställen. Ibland annonseras dessa bara några timmar innan spelning. Följ dina favoritartister på facebook och kolla på http://www.residentadvisor.net/.


Pride

Pridefestivalen pågår under flera dagar och som ni kanske redan så visar Barcelona upp sin "homo" stolthet och tolerans genom konserter, parader, fester, tal och andra färgglada event.
När: 27-29:e Juni (det drar redan igång den 19e)
Var: Runt om i Barcelona. Se program här: http://www.pridebarcelona.org/en/program/
Hemsida: http://www.pridebarcelona.org/
TIPS: Upplev festival till  100% och delta! Här kan man skriva in sig om man vill jobba under festivalen med olika saker: http://www.pridebarcelona.org/en/volunteers/.


Monegros Desert Festival

Monegros är väll kanske den mest extrema av alla. Den är utanför Barcelona, mitt ute i öknen. Musikstilen är som dom själv beskriver, elektroniskt och mycket Techno, hip-hop, drum and bass och minimal. På dagen är det varmt och på natten kallt. Folk tältar och sover i Bilarna utanför. Det finns och Shuttles från Barcelona.
När: 19:e Juli
Var: 22591 FRAGA (ej i Barcelona)
Hemsida:http://www.monegrosfestival.com/
TIPS: Många hyr en lägenhet eller ett hus i närheten och spenderar dagen efter där för att inte behöva resa med baksmälla och istället njuta av att hänga med kompisar vid husets pool i ett vackert landskap.


Cruïlla

Denna festival låg tidigare en bit utanför staden men nu när det är i Barcelona har den vuxit. Musiken är pop, rock men också R&B, elektronisk, jamaikansk och afrikansk musik. Festivalen anordnas på samma ställe som på Primavera Sound, precis vid havet! Detta är en bra festival för att hitta nya favoriter.
När: 11:e-13:e Juli
Var: Parc del Fòrum
Hemsida: http://www.cruillabarcelona.com/en/
TIPS: Ska tänka ut ett bra tips...


Festa Major de Gràcia

Denna festival känns som den lugnaste, mysigaste och mest fantasifulla. Här slår man inte upp enorma scener på en gräsplatt inte. Gracia är ett område i Barcelona som under festivalen förvandlas till olika världar. Varje gatan har ett eget tema och olika musikstilar. Det kan vara jazz som spelas på en gata som ser ut som en djungel! Folk dansar på gatorna och stämningen är på topp! Det bästa av allt är att det är gratis!
När: 15e:e-21:e Augusti
Var: Gracia, Metro Joanic och Fontana
Hemsida: http://www.cruillabarcelona.com/en/
TIPS: Det finns små barer som säljer "take-away" mojitos och sangria väldigt billigt, ca 2euro! Andra barer som ligger vid stora torg brukar kosta mer eftersom det är där stora konserter äger rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar