tisdag 17 juni 2014

8 bra och enkla restaurangtips


Det är som ett lotteri, man måste verkligen veta vart man ska gå och äta.  Här är mina personliga favoriter och mina rekommendationer. Jag gillar bra mat och låga priser.
Klicka på namnen så kommer ni till hemsidan.

Jag skriver hela tiden nya inlägg i kategorin restaurang, klicka här för att komma dit!Ciutat Comtal
TAPAS
Tapas mitt i stan. Gott, klassiskt spanskt, bra läge och bra priser. Behövs ingen mer beskrivning. Prova "huevos cabreados" och "queso camembert"!

Flax & Kale
HÄLSOKOST/BRUNCH
Ni får INTE missa denna !Var tvungen att lägga in denna i efterhand, läs mitt detaljerade inlägg om mitt nya favvo-ställe här!

La Paradeta
FISK
En gömd fiskrestaurang där du köper rå fisk som dom lagar efter önskemål. Mysighetsfaktorn är inte den högsta men det är gudomligt gott och roligt. Ligger precis vid Mercado del Borne. Mysigt område!


Iguazu
STEAK HOUSE
Är du en köttälskare och gillar stora portioner för en billig slant? Denna restaurang ser mer ut som en bar men serverar grillat kött till väldigt bra priser och bra tillbehör. Ligger i Barceloneta. Jag brukar beställa Vacio (beef) med sallad eller potatisgratäng.


El kiosko / Bacoa
HAMBURGARE
Detta är två restauranger för hamburgeälskare. På menyn finns hamburgare med inspiration från hela världen. Klart bästa i hela Barcelona. El kiosko är mindre och ligger utkanten av Born, precid vid Barceloneta. Bacoa ligger vid pl. Catalunya och är stort. Inte så glammigt men värt ett besök! Jag brukar beställa dagens/veckans burgare.

Monroe
SPANSKT
Ravals bästa ställe med en cool uteterass och annorlunda inredning! Spansk/internationell mat och massa sallader. Ni måste prova Bacalao-rätten (gissar att det heter cod på engelska menyn) som serveras med svart spagehetti. Läs mitt inlägg här!

Bun Bo
VIETNAMESISKT
Jag älskar det här stället för att det ligger så bra till och deras terass är supermysig. Mojiton kostar 3,5€ och maten är bra. Ni kanske är ute efter tapas under vistelsen men till Bun Bo går jag väldigt ofta. Då beställer jag en kyckling curry i kokosmjölk med ris!
Glöm inte att kika i kategorierna ovan, många bra ställen går under kategorin fika och barer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar