torsdag 12 juni 2014

Fika i Barcelona


Nu är det dags för en kaffepaus, lite lugn och ro behövs även i Barcelona. Här kommer några tips på ställen som ligger lite utspritt i stan. Sätt er inte på Las Ramblas...

För mer aktuella och nya fika tips, se blogginlägg i samma katergori!


Buenas Migas
En kedja som ligger lite runt om i stan.
Foccacieria i första hand men har bra kakor, lunch, pajer, lunchmeny, frukost och kaffe. Mysig rustik fräsch stil... En favorit!

Nyttiga muffins, acai bowls, smothies, sallader och massa goda saker som ofta är boostade med superfrön och linkande. Dom har mellis mellan 17-19 (jag vet, det är svensk middagstid) men annars så serverar annat gott ändå. Kolla in deras hemsida för hela menyn. Fin takterass, kom ihåg att be om att sitta där:)

Oviso 
Oviso serverar många typer av drycker, kaffe, sangria och nypressade joser till exempel. De har en uteservering på torget utanför där det alltid händer grejjer. Bra och billig mat som passar bra som lunch eller brunch. Perfekt läge i Barrio Gotic. Lite yngre publik.
Denna uteservering ligger det antika sjukhusets Santa Cruz innergård. Idag är det ett stadsbibliotek. Det känns nästan som att sitta i Barcelona för flera hundra år sedan, en lugn dag. Man kan koppla bort från allt buller en stund och lyssna på fåglarna i träden och andas. Perfekt läge nära La Rambla.
Kan hända att detta ställe stängt!

Cafe 365
Jag köper ofta kaffe "take away" eller munkar och andra bakverk. Ibland sitter jag ner för en smörgås. De har goda  och billiga bakverk som muffins, croissanter, munkar, donuts och goda smörgåsar. Det är ett bageri också så man kan köpa färskt bröd.
Ligger väldigt centralt!

Cup & Cake ligger mitt i shopping-området men någon gata bort, på en ganska lugn gata. Här har dom teer och gott kaffe som man självklart ska ha en cupcake till. Mysigt och modernt med vita träbord, även ute.
Cupcakeälskare? Kolla in detta!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar