tisdag 12 augusti 2014

Augusti - Falsk månad

I helgen åkte vi till Ocata, en strand utanför Barcelona. Man tar sig dit med tåg som tar 25 minuter från Placa Catalunya eller Arc de Triumf. Mindre folk och bättre strand!


Man märker verkligen skillnaden på Barcelona och Barcelona i Augusti, om man säger så. Spaniorerna flyr staden och mycket är stängt. För turisten kanske det inte märks men för den som bor här blir det stor skillnad.
Det finns inga jobb att söka, inga castingar att gå på, många butiker är stängda och allt går på sparlåga känns det som. Bussar går mer sällan, metron stängs av på vissa ställen och Bicing-stationer stängs av. Alla är på semester! Förutom de som är på semester HÄR. Och det är inte många Spaniorer. Spaniorerna sticker upp till bergen, till byar längst kusten eller bara till andra, mindre befolkade städer.
Just nu är det mycket folk i stan och på stranden, för det är dit turisterna går. I områden med mycket kontor är det dött. Så som turist i Barcelona påverkas man inte lika mycket men som boende här är det svårare att ha en normal vardag.
Hela Barcelona känns lite falsk, livet i stan är inte på riktigt utan lite som en stor turistattraktion. Längtar till September - bästa månaden i Barcelona. Vattnet är varmt, temperaturerna behagliga, jobben kommer igång, turisterna försvinner allt blir lite lugnare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar