torsdag 18 september 2014

Varför Barcelona?

De senaste dagarna har jag umgåtts mycket med folk som kommit hit för att gå på Cale och Michiels bröllop. Många ställer mig frågan "Varför Barcelona?". Så för er som inte känner mig, här kommer svaret.
Jag kom hit 2011 och hade egentligen inga planer på att stanna så länge. Tänkte att jag skulle spendera sommaren här. När jag flyttade hit så hade jag bara varit här över en helg så jag kände ingen eller staden men som tur är fick jag ju med mig Linn. Det var rätt spontant. Vi ville göra något annorlunda och jag hade blivit förälskad i Barcelona, så varför inte testa på?
Jag tog en spanskakurs på distans och kunde avsluta kursen via skype. Det gav mig jättemycket och jag lärde mig snabbt.
Linn åkte hem efter några månader men jag kände mig inte klar. Amanda och Isabelle, två kompisar från Sverige flyttade ju ner hit nästan samtidigt av en slump och vi blev riktigt bra vänner.
Jag jobbade med lite allt möjligt och lärde känna mycket människor från alla världens håll och kanter. Alla som kommer hit utan familj tror jag har ett stort behov att hitta vänner, både i samma situation och folk härifrån. Jag har så mycket fint folk i min omgivning och skulle jag flytta härifrån skulle jag sakna alla så otroligt mycket. Det kommer ju inte att gå...
Klart att jag saknar mina vänner i Sverige. Men dom viktigaste har man alltid kvar. Sen är det billigt och enkelt att hälsa på. 3,5h timmar med flyg och man kan hitta riktigt bra biljetter.
Jag trivs med livet här. Värmen, atmosfären och mångfalden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar