måndag 25 maj 2015

Svenska invandrare i Spanien

Tyckte att det var en intressant artikel, inte för att innehållet var mycket att bita i utan för att det fick mig att reflektera över mitt egna liv här i Barcelona och om jag har integrerat mig bra. Och det tycker jag att jag har gjort. Jag har 4 svenska bra kompisar här och har känt dem sedan första månaderna här i Barcelona. De har bott här i minst 4 år och är lika integrerade i sammahället som jag. En har en spansk pojkvän och resten jobbar på spanska företag. Det är inte som att vi umgås bara vi utan alla vi har vänner härifrån och från andra länder som vi umgås med mycket. Men det är klart att det är något speciellt med att ha svenska kompisar. Man kommer lixom från samma kultur och har i grunden lika värderingar. Sedan har jag ett kompisgäng som representerar nästan alla världens kontinenter. Älskar den mixen! Jag flyttade inte hit för att hänga på svenska barer med svenskar och käka svensk mat. Jag ville vara i Spanien, på alla sätt tror jag. Spanska pratar jag flytande men jag känner folk som bott här i många år och har fortfarande inte lärt sig... Vet inte om det är brist på vilja eller att om de har svårigheter med att lära sig ett nytt språk.


Läs artikeln här >>

1 kommentar:

  1. Hej! En fråga som tyvärr inte angår ovanstående inlägg. Vet du om det finns någon bra restaurang som serverar frukostbuffe till rimligt pris runt barcelonetta? Tack för en bra blogg. // Sofie

    SvaraRadera